Инфовести

14 -ТИ НОЕМВРИ Е СВЕТСКИ ДЕН НА ДИЈАБЕТЕСОТ: Секој десетти Македонец боледува од дијабетес

14 -ТИ НОЕМВРИ Е СВЕТСКИ ДЕН НА ДИЈАБЕТЕСОТ: Секој десетти Македонец боледува од дијабетес

Околу 200.000 илјади граѓани на Македонија боледуваат од подмолната болест дијабетес која директно предизвикува сериозни проблеми со видот, аларамираат од Специјалната очна болница „Деница“ од Скопје по повод Светскиот ден... повеќе

Растенија кои го прочистуваат воздухот во домот

Воздухот кој го дишеме во своите домови... повеќе

АЕРОЗАГАДУВАЊЕ: Скопјани почнаа да купуваат прочистувачи на воздух

Во Скопје не се дише. Најмногу е... повеќе

11 Ноември (сабота) е работен ден за основните и средните училишта

11 ноември, сабота, е работен ден за... повеќе

Едукативни содржини

Што се случува кога имаме недостаток на железо во нашиот организам?

Што се случува кога имаме недостаток на железо во нашиот организам?

Што се случува кога имаме недостаток на железо во нашиот организам? -Дисбаланс на составот на крвта што доведува до состојба која медицински се нарекува анемија. Тоа е состојба кога доаѓа... повеќе

Кога и како да воведете мед во исхраната на детето?

Медот е природна храна т.е. сложен природен производ кој има... повеќе

Ако стомакот ви е како лубеница, значи носите девојче

Многу идни родители со нетрпение чекаат да дознаат дали ќе... повеќе

Најново истражување: Млечните заби на децата треба да се чуваат

Кога на детето ќе му падне млечно запче, многу родители... повеќе

Забавно катче

Видео: Реклама на „Evian“ која ќе ве насмее

Видео: Реклама на „Evian“ која ќе ве насмее

... повеќе

Опасностите од внесување на премногу калциум (Ca)

Калциумот е од суштинско значење за здравјето на човекот. Факт... повеќе

Како да му објасните на детето кој е Дедо Мраз

Полека започнува предновогодишната еуфорија. Поголемиот број на домови веќе се... повеќе

Видео: Педијатар со совет до родителите како да го смират бебето кога плаче

Доктор Хамилтон, инаку познат педијатар од Санта Моника – Калифорнија, има... повеќе

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.