Тестот за бременост направете го правилно

За да го направите што подобро тестот за бременост:

  • Внимателно прочитајте го упатството и придржувајте се кон него. Независно од тоа колку желно го очекувате резултатот, ако е потребна првата утринска урина, почекајте до утрото.
  • Имајте часовник при рака за да го мерите прецизно времето на изведувањето на тестот.
  • Пред да го направите тестирањето, проверете дали капалките, стапчињата или која било друга опрема за изведување на тестот се чисти и незагадени и не употребувајте ги повеќепати ако го повторувате тестот.
  • Додека го чекате резултатот, држете го тестот подалеку од извори на топлина.
  • Ако го повторувате тестирањето, направете го тоа по неколку дена.

 

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.