Рецепт за правење машко дете

Рецепт за правење машко детеСигурно секој има слушнато барем една од различните приказни и претпоставки за одредување на полот на детето. Денес постојат „помодерни обичаи“ , за кои младите парови кои „очајно“ посакуваат машко или девојче ги применуваат тргнувајќи од својата логика: „ Вреди да се обидеш“, „ Сепак, ништо не боли“.

Еве што прашуваат паровите:

–  Дали пиењето „Кола“  во текот на бременоста може да „произведе” машко дете?

–  Дали чоколадото е  „гаранција”  за женско дете?

–  Дали треба да водиме љубов само кога е полна месечина? итн.

Според древните верувања, она што го јадете пред забременувањето може да влијае на она што ќе дојде на свет по девет месеци.

Храна која треба да ја јадете за машко дете:

–  Јадете повеќе месо (поцрвено месо,поголема веројатност за машко);

–  Грицкајте „сол“ : чипс, соленки, пуканки …

–  Идните татковци треба да пијат пијалоци кои се базирани на сода (Кока-Кола);

Постојат неколку пози за време на сексуалниот однос за правење машко дете:

– По сексот останете по долго време во легната положба. На овој начин ќе имаат можност „машките сперматозоиди” да ја победат „женската јајце клетка“;

–  Водете љубов стоејќи;

–  Нека вашата омилена поза е „зад“;

–  Ако машкиот партнер има оргазам прво, според народното верување, ќе имате машко 🙂

–  Ако иницијативата за секс ја направи мажот, бебето ќе биде момченце 🙂

Што вели хороскопот и положбата на ѕвездите:

–  Водете љубов кога е млада месечина;

–  Моментите за нежност оставете ги за преку ноќ;

–  Машко се прави во непарните денови во месецот;

–  За време на сексот ако главата на жената е свртена кон север, ќе добиете момченце 🙂

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.