Кога се моите најплодни денови?

Кога се моите најплодни денови?За да настане зачнувањето, треба да имате незаштитен секс во вистинско време од месецот, т.е. во вашиот најплоден период, кој се вика овулација, т.е кога јајце-клетките  се спремни за оплодување.

Запомнете дека еден циклус се мери од првиот ден на менструацијата, па сè до  првиот ден од вашиот следен менструален циклус. Во еден нормален 28-дневен циклус, овулацијата се случува околу 14-тиот ден, а во 35-дневен циклус, тоа е околу 21-от ден, но оплодување може да се случи неколку дена пред тоа. Вашиот плоден период обично започнува четири дена пред овулацијата, а завршува 24 часа потоа.

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.