Како да бидете подобра снаа, односно свекрва

snaa svekrva

Бидете подобра снаа

Бидете подобра свекрва

Кога ќе згрешите, извинете ѝ се! Вашиот син и снаа имаат свој живот. Ако сакате да ги посетите, треба прво да се најавите!
Почитувајте ја нејзината возраст, искуство и нормално затоа што е мајка на вашиот сакан! Прашајте ја снаата што ѝ пречи и понекогаш потрудете се да ја разберете.
Не се мешајте кога сопругот ги решава проблемите со неа! Немојте да се мешате во нивниот куќен „не“ ред, туку едноставно понудете ја вашата помош.
Јавете и се понекогаш, да ја прашате како е! Разговарајте отворено и искрено за сè што ве мачи. Немојте да бидете лицемерни, бидејќи никогаш нема да изградите искрен однос.
Дружете се со свекрвата. Пијте кафе почесто, шетајте заедно…ќе можете да видите, во суштина, колку сте слични! Почитувајте ги потребите и желбите на снаата, дури и тогаш кога не ги разбирате.
Ако дојде до караница, немојте да реагирате бурно, бидејќи секој има право на свое мислење! Однесувајте се кон снаата како што се однесувате спрема вашите деца. Свекрвата мора да биде фер и праведна.
Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.