Бременост: 28 недела

Бременост: 28 неделаБебето е тешко околу 1.100 грама, а долго околу 25 см. Сега има големи шанси да преживее во случај на предвремено породување, бидејќи може да вдуше воздух, а централниот нервен систем е доволно развиен за да може да го контролира дишењето и да ја регулира телесната температура.

Вие ќе имате потреба за внесување на поголема количина на течности. Најверојатно ќе забележите дека количината секрет почнува да се намалува. Киселата природа на овој секрет, Вас ве штити од инфекции. Носете памучен долен веш и влошки по потреба.

Што треба да направите?

Задоволете ги своите потреби и пијте многу течности. На овој начин нема да дехидрирате, а со ова нема да имате проблеми поврзани со затворот. Во овој период од бременоста може да почувствувате вртоглавица. Ова е нормално, но доколку сте многу загрижени, појдете на лекар.

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.