ПОКАНА: Детска изложба „Градина на бои – допри ја уметноста“

Македонското Монтесори Здружение, во периодот од 16.06.2014 до 25.07.2014 година, во соработка со Музејот на современа уметност, а со поддршка на Министерството за култура го реализираше проектот „Градина на бои – Допри ја уметноста“. 

Pokana

Во рамките на овој проект 44 деца на возраст од 4 до 10 години се запознаа со познатите уметници, Да Винчи, Ван Гог, Моне, Личеновски, Мартиновски… и твореа инспирирани од нивните дела.
Допирајки ја уметноста децата создадоa вистинска градина на уметнички дела.
Повелете да ја погледнете нашата „Градина на бои“ на изложбата во Музејот на современа уметност на 12.09.2014 (петок) со почеток од 15.00 часот.

 

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.