Родителите се собираат од цел Балкан за правото на избор за вакцинација на децата

moebebe.mkНа 10 мај 2015 година во парк „ Жена борец“ во Скопје, со почеток во 12.00 часот  ќе се спроведе мирен родителски собир како дел од Балканските собири за регионалната акција за заштита на родителските и детски права – за правото на избор за вакцинацијата на децата.

Програма на настанот:
– Воведен дел (осврт на проблемите со засилената дискриминација и пропаганда за невакцинираната популација)

– Здравствени (медицински) аспекти за проблемот со наметнатото – присилно – вакцинирање на децата

Др. Ролф Крон (Германија)
Др. Јадранка Бибан
Др. Билјана Бакева

– Родителски искуства (родители чиишто деца имале или имаат сериозни здравствени проблеми по вакцинирање)

– Правни аспекти (октроирани закони, уцени, дискриминација,правна заштита)
Лиса Баута Шаќири, правник

Организатор на собирот е неформална група “Здравје на игла не влегува“ – група родители залагачи за правото на избор за вакцинацијата.

 

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.