Знаци за паника ако бебето не мрда во стомак

Znaci za panika ako bebeto ne mrda vo stomakПостојат неколку знаци кои ќе ви укажат дека треба да се појдете кај Вашиот гинеколог:

– Легнете на страна, во текот на два часа треба да почувствувате 10 или повеќе одвоени движења на бебето

– Пуштете гласна музика, каснете чоколадо или напијте се кока кола, ова треба да го разбуди бебето, доколку си заспало

– Ако движењата од ден за ден се повеќе се намалуваат, веќе 7 миот ден појдете на лекар

– Малите движења може да значат недоволно внесување на хранливи материи или кислород

За да спиете мирно, најдобро е да појдете на лекар. Секогаш во бременоста има место за паника и грижа, бидејќи мајчинскиот инстинкт си ја знае својата работа.

 

 

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.