Финална вечер на Детски Евросонг во сабота

ivana_and_magdalenaНАШИТЕ ПРЕТСТАВНИЧКИ ИВАНА И МАГДАЛЕНА МЕЃУ ПРВИТЕ ШТО ЌЕ НАСТАПУВААТ НА ФИНАЛНАТА ВЕЧЕР ВО САБОТА

По извлекувањето на редните броеви за редоследот на настап на претставниците на детскиот Евросонг, на нашите претставнички Ивона и Магдалена им припадна деветката за настап во сабота, во Софија.

Досега најголемо достигнување на детската евровизија беше 5-то место, но оваа година Ивана и Магдалена се надеваат дека ќе постигнат поголем успех од било кога. Нашите претставнички ќе бидат 9-ти по ред на овој детски, разигран фестивал. Пред нивниот настап својата песна ќе ја испеат претставниците на Русија, а на 10-то место се Белорусија. Фестивалот ќе биде отворен од страна на претставниците на Србија во 20 часот, додека пак Црна Гора ќе го затвори детскиот Евросонг, за потоа да се одржи и гласањето. Нашите претставнички веќе ги шармираа сите присутни во Софија со нивната позитивна енергија и одлична песна.

Покрај Ивона и Магдалена се и танчерките од балетското студио Аква: Ивона, Елена и Бисера. Спојот помеѓу овие 5 девојчиња е одличен, се надополнуваат една со друга и создаваат забавна зона во која што уживаат сите кои го проследуваат настапот. Она што може да се издвои овие денови од Софија, а е поврзано со нашите претставнички е дека “Плетенка” е поздравот со кој сите присутни учесници ги поздравуваат нашите девојчиња.

Вклучете ги вашите телевизори во сабота и сите заедно да навиваме за голема среќа на деветката во Софија. Можеби оваа година токму Ивана и Магдалена ќе си го остварат сонот и ќе го освојат првото место на детскиот Евросонг во Софија 2015 со нивната забавна и интересна песна “плетенка”.

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.