Прв звучен буквар на македонски јазик

MK-ABC-novo_str_2-687x1024Звучната азбука е најновото издание од лабораторијата за приказни – „Просветно дело“. Станува збор за звучна сликовница со која децата, без помош на мама и тато, брзо, лесно и низ игра ќе ги совладаат буквите од македонската азбука. Книгата сама ги изговара буквите и зборовите – детето треба само да притиска на копчињата.

По принципот притисни-слушни-повтори, на малите читатели им се овозможува правилно да ги репродуцираат буквите, да чујат поим со соодветната буква и звукот што тој го произведува. Ова интерактивно издание, освен изучувањето и препознавањето на буквите, нуди можност да се вежба пишувањето и правилниот изговор и да се откријат интересни факти за поимите кои почнуваат на секоја од буквите од македонската азбука.

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.