Кога и како да воведете мед во исхраната на детето?

Медот е природна храна т.е. сложен природен производ кој има пријатен мирис и вкус. Содржи прости шеќери, минерали, витамини и ензими и делува позитивно на апетитот и имунитетот. Децата треба да го јадат како замена за шеќер. Медот е силен алерген, затоа треба да се внимава кога се воведува во исхраната на детето. Ставот на педијатрите е воведување после првата година од животот на детето. Со додавање на медот во храната, побрзо се искористува калциумот од истата. Секогаш додавајте го во млака храна, никако во жешка.

Прочитај повеќе »

До кога бебето треба да прооди

Prooduvanje Во првата година од животот бебето расте и се развива прилично брзо, неговата физичка активност се зголемува и од ден за ден учејќи од средината во која што живее, започнува да седи, да се превртува, да лази, да стои. Многу деца започнуваат да стојат самостојно уште од 9 месечна возраст, но секако ова е индивидуално и зависи од самиот темперамент на детето, неговата мускулна сила, координација, рамнотежа. Сето ова се учи и се додека детето учи нови работи, Вие не треба да бидете загрижени.

Прочитај повеќе »

5 грешки кои ги прават родителите: Како бебето да ја преспие цела ноќ?

moebebe.mk

И на родителите не им е лесно, особено ако очекуваат бебето да спие цела ноќ. Најчесто новопечените родители прават грешки кога станува збор за редоследот на спиење на бебето. Има бебиња кои ја преспиваат цела ноќ, но тие се ретки.

Прочитај повеќе »

Кафе игротека Слонче

Kosili
Прашајте доктор

Моебебе рецепти

Активности на Facebook

Веб порталот moebebe.com.mk нуди содржини од информативен и едукативен карактер, содржините не се замена за стручен лекарски совет. Доколку имате некој здравствен проблем, Вие или Вашето дете, побарајте стручно лекарско мислење.

Содржините на порталот МоеБебе се заштитени со Законот за авторски права.
За секоја форма на користење на делови од овој веб сајт или цели статии за комерцијални цели, потребна е писмена согласност од администраторите на овој портал.